ارده به کنجد خمیر شده گفته می شود ، برای تهیه آن ابتدا دانه های کنجد را پس از جمع آوری، خیس می کنند تا پوسته ی سیاه یا قهوه ای رنگ آن جدا شود ، سپس دانه های سفید و پوست کنده شده ی کنجد را با آسیاب له می کنند و خمیر نسبتا شلی به دست می آورند،ارده فاقد هرگونه افزودنی بوده بنابر این میتوان این محصول را با مواد شیرین کننده از قبیل :عسل،شیره و مربا و یا به صورت خالص با نان مصرف نمود. ارده حاوی پروتئین و ویتامین B،  و D در صد و شامل اسید های چرب اشباع شده مثل اسید اولئیک است.ارده 09 می باشد مقدار روغنش هم E خود به تنهایی یک ماده ی غذایی سالم برای هر وعده غذایی به ویژه صبحانه است.