حلوا ارده سنتی به ماده غذایی گفته می شود که از مواد شیرینی مانند :شکر،عسل و یا شیره ساخته شده باشد حلوا ارده علاوه بر کنجد آسیاب شده ، دارای شکر یا شیره (خرما ، انگور )است به همین دلیل طعم حلوا ارده به مراتب شیرین تر از ارده است .افزودن شکر به خمیر کنجد باعث ایجاد واکنش هایی میان روغن کنجد و ترکیب های موجود در ارده و شکر می شود و این واکنش سفت شدن حلوا ارده را در پی خواهد داشت.حلوا ارده برای تقویت بدن مناسب می باشد افراد می توانند به دلیل شیرینی که این محصول دارد ،این ماده غذایی را با پنیر مصرف کنند